Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Dinsdag, 16 februari 2021 : Aan de beurt is de dertigste persoon die in 1914 in Dreumel wordt geboren. Het is een dochter en ze heet Elisabeth Maria van den Boom. Op 10 juni wordt ze geboren, om drie uur in de middag. Dochter van Nicolaas van den Boom en Cecilia van Mourik.

Dit echtpaar trouwt 3 maanden, 4 weken en 2 dagen voordat Elisabeth Maria wordt geboren !!

In welke mate deze twee personen met elkaar trouwen vanwege verliefdheid óf verplicht moesten trouwen, is uiteraard onduidelijk. Haar ouders zijn daar echter glashelder over, zie de huwelijksbijlagen.

Het trouwen gebeurt te Dreumel, op 11 februari 1914. Hij is dan 29 jaren oud en zij 21 jaren jong !

Uiteraard komt deze afbeelding ook weer terug in de stamboom zelf. Elisabeth Maria van den Boom overlijdt te Dreumel, op 23-05-1993. Ze is 78 jaren oud geworden. Ze was getrouwd met Johannes Arnoldus Strik. Hij werd op 13-05-1911 geboren en overlijdt, eveneens te Dreumel, op 26-05-2001. Hij is 89 geworden.

Vader Nicolaas van den Boom en moeder Cecilia van Mourik kregen niet zo heel veel kinderen, althans niet tot en met 1918 (In dit jaar eindigen mijn registraties van Dreumelse geboorteakten). Dit zijn de mappen die voorkomen in de persoonlijke dossiers van vader en moeder van den Boom - van Mourik.

Inmiddels ben ik er aan gewend geraakt om, vóór ik met een nieuwe stamboom begin, ook even te onderzoeken of ik wellicht al een eerdere stamboom heb samen gesteld, voor een persoon die mogelijk gerelateerd is aan de persoon waar ik de nieuwe stamboom voor wil gaan maken.

Dit zijn alle stambomen, die ik tot u toe heb samen gesteld, te beginnen in 1913.

Ik ga maar eens onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om alle gegevens die ik verzamel over Elisabeth Maria van den Boom te koppelen aan de al bestaande gegevens in de stamboom van Martha Geertruida Strik. Interessant weer !!

Zaterdag, 20 februari 2021: Schipperen met al de gegevens die je eigenlijk persé wilt verwerken in de meest recente stamboom, maar toch netjes en geordend wilt laten samen vloeien met een eerder gemaakte. Juist omdat ik geen geautomatiseerd stamboomprogramma gebruik waar je de gegevens invoert en het programma dan zelf de stamboom produceert, is het vaak lastig om in een eerdere stamboom ruimte te creëren voor additionele gegevens. Elk lijntje, elk puntje, elk labeltje, alle teksten, alle images, alle grafmonumenten ... wordt/worden individueel ingevoerd. Derhalve moeten ze ook allemaal verplaatst worden als daar aanleiding voor is. Hetgeen bij de onderhavige stamboom uitdrukkelijk het geval is!

En het vinden van alle gegevens is in 95% van de zoekopdrachten meestal goed te doen. Maar die andere 5% is minder makkelijk. Zo is er een mannelijk persoon in de toegevoegde gegevens, die twee keer trouwt en kinderen krijgt met beide dames. Maar één van die dames is weduwe en dus eerder getrouwd met een andere man. En daar heeft ze ook weer kinderen van. En het verbaast me telkens weer dat het vinden van gegevens van personen, die al heel lang niet meer leven, soms onmogelijk blijkt. Dan moet ik helaas weer rode vraagtekens opvoeren.

Maar je komt, tijdens dat zoeken, ook weer data tegen die je op een geheel andere manier verbazen. Zoals het jaar van geboorte van een persoon, dat niet correct op haar grafmonument wordt aan gegeven. Die informatie weer door gegeven aan de contactpersoon van de R.K. kerk en kreeg als reactie dat ze het door zouden geven aan de kerkhofbeheerder en de nabestaanden. Je wilt toch dat alle gegevens op een grafmonument uiterst correct zijn!

Ik laat u weer de afbeelding zien van hoe deze meest recente stamboom, gecombineerd met een eerdere, eruit ziet en biedt u tevens weer het PDF bestand aan om alles tot in –zoveel mogelijk- details te kunnen bekijken.

 
TERUG NAAR BOVEN.