Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zondag, 29 november 2020: Nog niet eerder was ik met een stamboom zo snel klaar als met die van en voor de 19e persoon, die in 1914 in Dreumel werd geboren. Lena Hendrika van Rhijn, en haar naaste familie, en relevante gegevens over deze personen, kon toegevoegd worden aan een al bestaande stamboom, van en voor Antonius Johannes van Rhijn. Ik was in één dag klaar met de stamboom van Lena Hendrika van Rhijn. Ongetwijfeld gaat het, naarmate ik steeds meer stambomen plant, vaker gebeuren dat ik een persoon –en diens gegevens- simpelweg toe kan voegen aan een al bestaande stamboom van een persoon die eerder werd geboren.

Dat is zeker niet van toepassing voor de 20e persoon, die op 20 april 1914 in Dreumel wordt geboren. Hij heet Wilhelmus van Coolwijk, zoon van Hendricus van Coolwijk en Alegonda van Baren.

Vader Hendricus van Coolwijk en moeder Alegonda van Baren worden niet beide in Dreumel geboren.

Hendricus van Coolwijk wordt in Haren, gemeente Megen, Haren en Macharen geboren, op 12 maart 1870, en Alegonda van Baren wèl in Dreumel, op 23 oktober 1875.

Hun huwelijk wordt te Dreumel gesloten, op 25 april 1899.

Als ze dan al in 1899 trouwden, dan zijn er ongetwijfeld al nakomelingen Wilhelmus van Coolwijk vooraf gegaan. Ik ben al eerder bezig geweest met deze familie(s) en maakte de volgende afbeelding in 2013 al. Of werd die door iemand anders gemaakt?

De stamboom, waar ik nu mee ga beginnen, zal nog veel meer details weer geven, met name als ik op die Tremele-van Coolwijk-website zie dat de ‘Godfather’, Adrianus Arnoldus Janszoon van de Koolwijk, rond 1630 werd geboren. Work on the shop!


Zaterdag, 5 december 2020. Voor heel veel jonge kinderen, afgezien van hun verjaardagen, zo ongeveer de belangrijkste dag van het jaar. Niet eens zo zeer overdag, maar met name de Sinterklaaspakjesavond. Je misselijk eten aan pepernoten en chocoladeletters en onderwijl pakjes uitpakken, die waar mogelijk overeen stemmen met al eerder gepubliceerde verlanglijstjes en -lijsten.

Het is ruwweg 65 jaren geleden dat ik me ook nog optimaal verheugde op die Sinterklaasavonden, en ongeveer tussen de 25 en 30 jaren geleden dat de Sint onze kinderen blij maakte met (niet àlles) waar ze om gevraagd hadden.

Ik heb dit deel van dit shitjaar, met name rond deze Sinterklaasdagen, voornamelijk veel plezier geput uit het samen stellen van de stamboom voor en over Wilhelmus van Coolwijk. Daarbij heel erg informatief geholpen door die van Coolwijk stamboom op de website van Tremele.nl. Van de samensteller van die stamboom verkreeg ik toestemming om die gegevens, daar waar nodig, te verwerken en daar heb ik zeer dankbaar gebruik van gemaakt. Vooral omdat ik me erg goed realiseer hoeveel tijd en moeite het voor die samensteller(s) gekost heeft, om al die data te verzamelen en verwerken. Diep mijn petje af, zou ik die hebben !!

Op een gegeven moment veranderde de achternaam ‘van Coolwijk’ in ‘van Koolwijk’ en ‘van de Koolwijk’. Als enige reden kan ik verzinnen dat dat werd veroorzaakt door ambtelijke dwalingen op de gemeentehuizen, waar de aangevers over gebeurtenissen binnen hun gezin of familie kwamen melden. Even zo, met ‘Schiltmans’, dat af en aan veranderde in ‘Schildmans’, en dan weer terug naar ‘Schiltmans’.

Een uitvoerige, zeer gedetailleerde stamboom, dankzij de al eerder genoemde van Coolwijk-stamboom. Ik heb overigens lang niet alle gegevens uit die stamboom verwerkt, omdat dat een, voor mijn doen, veel te uitgebreide stamboom op zou leveren.

Onderstaand de afbeelding van mijn stamboom. Op de voet gevolgd door het relevante PDF bestand. Ook groot, dus geduld, als u het wilt openen.

 
TERUG NAAR BOVEN.