Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

7 September 2019 : Cornelis Wilhelmus van Zonsbeek is de 16e persoon die in Dreumel in 1913 wordt geboren. Op 27 maart. Hij is een zoon van Antonius van Zonsbeek en Johanna Peters. Al heel wat broertjes en zusjes zijn Cornelis Wilhelmus voor gegaan, hij is de veronderstelde laatste … althans, in de Dreumelse geboorteakten tot en met 1918 komen geen verdere nakomelingen van dit echtpaar meer voor.

Vader Antonius van Zonsbeek wordt in Wamel geboren, op 4 april 1867. Moeder Johanna Peters in Dreumel, op 16 februari 1870. Ze trouwen daarom dan ook in Dreumel, op 27 mei 1896 en beginnen met het creëren van nakomelingen. Deze komen terug in de stamboom, waar ik aanstonds mee ga beginnen.

En, ik zou bijna zeggen uiteraard, ga ik tegen een probleem aanlopen dat te maken heeft met het niet correct weergeven van de achternaam van alle, bij deze stamboom betrokken, personen. Zonsbeek of Sonsbeek ? Ik zal ongetwijfeld beide versies tegen gaan komen. En dat betekent, zowel in theorie als in de praktijk dat, als je geen gegevens kunt vinden bij de achternaam Zonsbeek, dat je gedwongen bent om ook nog op Sonsbeek te zoeken. Voor de zekerheid. En vice versa! Ik heb slechts een, in verhouding, klein aantal van Zonsbeek-personen in m’n archieven, maar heel veel van Sonsbeek-personen.

13 September 2019: Ik heb weer een stamboom klaar, die van Cornelis Wilhelmus van Zonsbeek. Wel erg veel dubbel moeten opzoeken vanwege die twee manieren van het schrijven van de achternaam. Maar verder was het niet al te moeilijk om de gegevens boven water en op schrift te krijgen. Het viel me op dat er, in verhouding met vorige stambomen, weinig relevante grafmonumenten waren die van toegevoegde waarde zouden hebben kunnen zijn in deze stamboom. Dat kan er aan liggen dat de begraafplaats of kerkhof waar personen werden begraven nog niet in het database bestand van Online-begraafplaatsen zijn opgenomen. Of omdat die personen er de voorkeur aan gegeven hebben om gecremeerd te worden. Wat het ook moge zijn, ik laat u hieronder eerst een afbeelding zien van de stamboom en daaronder de link naar stamboom van deze 16e persoon die in Dreumel en in 1913 werd geboren.