Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Woensdag, 22 juli 2020 : Here we go again … de 60e persoon die in 1913 in Dreumel wordt geboren. Haar vader, Gerrit Johannes van Oorsouw is maar net op tijd om haar geboorte aan te geven. Een aangever heeft wettelijk 3 dagen, na een gebeurtenis, om iets aan te komen geven. Theodora Johanna van Oorsouw wordt op 23 december geboren en haar vader komt dat pas op de 26e melden. Nèt op tijd, zullen we maar denken, alhoewel, als je de 23e mee telt, dan is hij pas op de 4e dag haar geboorte komen melden. Maar we kennen de omstandigheden niet dus … zand erover.

Haar moeder is Geertrui Kooijmans en zij en haar echtgenoot hebben al een aantal kinderen als Theodora Johanna wordt geboren.

De geboorte van haar vader Gerrit Johannes van Oorsouw vindt plaats in Dreumel, op 9 januari 1876. Haar moeder, Geertrui Kooijmans, wordt ook in Dreumel geboren en wel op 6 augustus 1878.

Op de respectabele leeftijden van –hij- 30 en –zij- 27-, nemen ze het kloeke besluit om te gaan trouwen en voegen de daad bij hun woorden en trouwen, in hun geboorteplaats, op 24 januari 1906.

Ik ga met de stamboom beginnen, maar op een andere manier dan voorheen. Ik ga onderzoeken of ik de gegevens die ik verzamel in een omvangrijke PowerPoint presentatie 1-op-1 kan overzetten naar een Word bestand. Als dat lukt, ga ik geen PDF bestanden meer toevoegen, maar Word bestanden, die het dan mogelijk zouden moeten maken om ook een zoekopdracht er op los te laten. Met PDF bestanden kan dat wel, maar niet als je het effectieve werkgebied van een PowerPoint gebruikt. Dus, ga ik proberen of een compleet aangepaste PowerPoint stamboom die mogelijkheid, via Word, dat wèl kan bieden. Een flinke uitdaging, maar dat schrikt me nauwelijks af. Ik weet niet of het gaat lukken, maar wie niet waagt, die wint ook nooit iets!!

Nou, slechts één dag verder, moet ik melden dat dat probeersel met een Word bestand ook niet gaat werken. Ook het effectieve werkgebied van een Word bestand is -veel- te klein om daar alle gegevens van een samengestelde stamboom in te kunnen verwerken. Dus houd ik het maar bij het oude. Daar heeft nog niemand ooit over geklaagd. Hetgeen er trouwens ook aan zou kunnen liggen dat ik zéér zelden sowieso enige opmerking of feedback ontvang over al die stambomen die ik tot nu toe heb verwerkt. Geen nieuws is goed nieuws, ga ik dan maar van uit, vooral om de motivatie vast te kunnen blijven houden om hiermee bezig te blijven. Want dat lukt elke dag, gemotiveerd, weer!

Woensdag, 29 juli 2020 : Ja hoor, het is weer gelukt. De samen gestelde stamboom van Theodora Johanna van Oorsouw is, voor zover ik heb kunnen beschikken over beschik- en verwerkbare gegevens, klaar om gepresenteerd en gepubliceerd te kunnen worden. Een geringe aanpassing in deze stamboom was en is dat ik eerst de mannelijke personen heb verwerkt, die de naam van Oorsouw dragen (of af en toe van Orsouw). Dat zijn tenslotte de directe nakomelingen en/of voorvaderen die uiteindelijk teweeg hebben gebracht dat Theodora Johanna van Oorsouw het daglicht zag op 23 december 1913. En dat de achternaam van Oorsouw tot op heden nog steeds bestaat.

Daarna heb ik ook de eerste generatie ouders (& broers en zussen) verwerkt van de echtgenoten van de mannelijke achternaamdragers. Er zit op deze manier iets meer structuur in de stamboom en ik heb zodoende ook vanaf het begin meer ruimte in de layout kunnen creëren om alle data in generatieve ‘volgorde’ te kunnen verwerken.

Het zal niemand, van de regelmatige lezeressen en lezers, verbazen dat ik u wederom een afbeelding laat zien van de complete stamboom. Best een uitgebreide stamboom is het geworden, toch nog. Onder de afbeelding weer het vertrouwde PDF bestand, waarin alles wat ik heb kunnen verzamelen over de van Oorsouws, weer wordt samen gebracht.
TERUG NAAR BOVEN.