Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

22 December 2019 : Altijd leuk om weer eens (achter-)namen tegen te komen, waar ik in het verleden al eerder en vaker verhalen over heb gecomponeerd. Ik herken de achternaam Schimmel, omdat deze achternaam ook voorkomt op een aantal grafmonumenten op het kerkhof aan het Kerkpad te Dreumel. En over al die, daar, begraven personen heb ik al eens uitvoerig verslag gedaan en dus zou het eenvoudiger kunnen zijn om er nu dan een alles omvattende stamboom over samen te stellen.

Arnolda Hendrika Schimmel wordt op 2 juli 1913 geboren en is een dochter van vader Hendrik Schimmel en diens echtgenote Trijntje Pellen. Hun geboortedata worden op hun grafmonumenten vermeld. Vader Schimmel wordt in Dreumel geboren, moeder Pellen in Heerewaarden.

Geen enkele -mij bekende- reden waarom er niet, zoals te doen gebruikelijk, getrouwd zou kunnen worden in de geboorteplaats van de bruid, maar toch wordt er in Dreumel gehuwd, op donderdag 7 mei 1908.

De huwelijksbijlagen die aan moeten  tonen dat de te trouwen personen zijn wie ze zeggen te zijn, en die verder moeten aantonen dat aan alle verplichtingen voorafgaande aan een huwelijk werd voldaan, zoals het, zonder 'stuiting', openbaren van de huwelijksafkondigingen.

Dit (▲) zijn ‘alle’ Schimmel dossiers, die ik in de loop der jaren heb verzameld. Gelukkig zegt het ààntal mappen niet zoveel, in tegenstelling tot de inhoud van die mappen. Daar ga ik aanstonds weer gemotiveerd mee aan de slag en ik meld me weer als de stamboom zo volledig mogelijk is.

26 December 2019 : Weliswaar is het tweede kerstdag en ga ik in de loop van deze dag nog uitgebreid en uitpandig kerst vieren. Maar dat neemt niet weg dat je op de niet uitpandige uren nog best veel kunt doen aan een stamboom, in dit geval die van Arnolda Hendrika Schimmel. Het in het verleden al uitzoeken en verwerken van heel veel informatie heeft daar ernstig aan bij gedragen, want ik kon een, erg lang geleden al samen gestelde, stamboom simpel toevoegen aan deze en zo werd die ineens completer dan ik verondersteld had en had mogen hopen.

Voor de grap, maar ook omdat ik daar nieuwsgierig naar was, de zoekopdracht ‘Schimmel’ in gegeven op mijn vorige website, te weten OLD COWS. Het resultaat verbaasde me en daaruit blijkt dat ik toch inderdaad al best wel veel over deze families heb gepubliceerd:

Het eerste verhaal dat ik ooit schreef over een persoon met de achternaam Schimmel, ging over Hendrik Schimmel die ouder overleed dan op zijn grafmonument wordt geduid. Het is inmiddels 8 jaren geleden dat ik dat verhaal schreef en mocht publiceren op de website van Tremele.nl.

De afbeelding van de stamboom heb ik u al laten zien. Rest nog de link naar het PDF-bestand. Bij deze:

                                    

 TERUG NAAR BOVEN