Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zondag, 9 mei 2021 : Ik heb eerst snel even gekeken of ik niet te maken zou krijgen met weer, voor de vierde keer, geboorteakten van tweelingen, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Ik heb niets tegen op tweelingen, zijnde een vader van een stel tweeling-mannen, maar een enkele persoon werkt makkelijker. Gewoon weer een geboorteakte voor één persoon, te weten deze keer voor Geertruida Maria van den Boom.

Zij wordt geboren op 5 augustus 1914. Dat was een woensdag en ze werd in het holst van de nacht geboren, om half twee. Uiteraard is moeder Petronella Kooijmans daarbij aanwezig, maar vader Gradus van den Boom helaas niet. Op deze akte wordt aan gegeven dat hij twee maanden voor deze bevalling is overleden. Hij overleed op 15 mei 1914, op de jonge leeftijd van slechts 35 jaren. Je vraagt je af waar hij door is overleden. Een antwoord op deze vraag zal wel nooit meer boven water komen, vrees ik. Je zou denken, een ongeluk, want 35 jarigen overlijden over het algemeen niet door ouderdom of ziekten.

Rasechte Dreumelnaren en –naressen zijn het allemaal. Gradus van den Boom wordt op 27 april 1879 geboren. En moeder Petronella Kooijmans op 22 december 1877.

Hij is 25 en zij 27 als ze in het huwelijk treden. Vanzelfsprekend ook te Dreumel en wel op 2 mei 1905.

En juist omdat ze al in 1905 waren getrouwd, hebben ze ook al een aantal kinderen verwekt en gekregen tussen toen en nu. Hoe moeder Kooijmans het voor elkaar heeft gekregen om dat gezin gaande, gezond, geschoold en gevoed te houden na het overlijden van de kostwinner en haar man, weet ik niet. Is ze zelf deels gaan werken? Familie en buren en vrienden zouden hierbij vitale en essentiële rollen hebben gespeeld. Met name, mogelijk veel familie uit de Kooijmans gelederen.

Toch komt de ‘hulp’ van de van den Boom families, want op 10 juli 1914 werd Elisabeth Maria van den Boom geboren en een zoon van haar overgrootvader Peter van den Boom, vader van haar vader Nicolaas van den Boom, was … Gradus van den Boom. Al uitgebreid aan de orde gekomen in deze eerder samen gestelde stamboom. Die stamboom ga en kan ik gebruiken en uitbreiden met de meest recente gegevens natuurlijk en dan meld ik me weer.

Maandag, 10 mei 2021 : Het zal steeds vaker gaan voorkomen, verwacht ik, dat ik niet telkens compleet nieuwe stambomen moet en mag samen stellen, maar dat ik aan eerder gemaakte stambomen ‘alleen’ nog extra gegevens toe mag en kan voegen.

Dat scheelde minstens de helft van de tijd –minder- die ik anders bezig zou zijn geweest met deze stamboom voor en over Geertruida Maria van den Boom. Nog steeds moet je uiterste nauwkeurigheid betrachten en goed opletten dat je gekopieerde data daadwerkelijk vervangt door relevante nieuwe data, maar dan nog ben je eerder in staat om weer een stamboom toe te voegen aan het immer groeiende bos.

Hieronder de afbeelding van die nieuwe, geupdete, stamboom. In ‘t echt is die afbeelding meer dan 34 Mb groot. Waarvan dan weer een *.PDF bestand kon worden gemaakt, groot … 99.299 MB !!

 

                                      


TERUG NAAR BOVEN.