Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Donderdag, 22 april 2021 : Ja, ja, meneer Rutte en kornuiten. Dapper hoor, die voorzichtige versoepelingen die u afgelopen dinsdag, tijdens een zoveelste TV-persconferentie, de publieke ruimte in slingerde. Vanaf 28 april mag ik niet alleen maar één persoon, maar zowaar twee personen, tegelijk bij me thuis ontvangen. Let wel, eens per dag ! De volgende twee zijn pas de daarop volgende dag welkom. Deze versoepeling maakt het in ieder geval mogelijk om m’n kids met partners, per kid met partner, weer eens hier te mogen ontvangen. Niet verkeerd. Nu nog die ruwweg 300.000 per dag besmette personen in India en al die honderdduizenden die in deze alles omvattende wereld ten onder gaan aan deze ziekte. Of aan andere grove tekortkomingen.

Een heel superklein gedeelte van deze wereld juichte toen het was gelukt om op Mars een onbemand helicoptertje 3 meter op te laten stijgen zonder verdere hulp van de aarde. Uiteraard ‘onbemand’, want het ding is slechts 1 meter hoog en weegt 2 kilo. Trots wordt in het nieuwsbericht het volgende nog gemeld : “Als de technologie op Mars blijkt te werken, kunnen helikopters helpen om een buitenaardse bestemming veel sneller te verkennen.”

Misschien zouden we al onze aardse bronnen eens moeten aanboren om het de –en alle- mensen op deze aarde naar de zin te maken, in plaats van miljarden te besteden aan 1 helicoptertje dat 480 miljoen kilometers van de aarde een paar meter hoog kan vliegen. In de tijd dat dat plaats vond, stierven er ??? personen op aarde (door corona en andere pandemische ziekten of oorlogen of …) en raakten er ??? besmet met corona!! Kunnen we al die ruimtevaart miljarden niet véééééél beter besteden om het hier op aarde beter te maken ??

Ondertussen … zouden we wel wat vindingrijkheid (op z’n Engels ‘Ingenuity’) kunnen gebruiken om deze idioot hoge corona cijfers te proberen zo min mogelijk op te laten lopen.

Hetgeen allemaal niets, tot heel weinig, af doet aan mijn dagelijkse activiteiten, die deels bestaan uit het proberen samen te stellen van stambomen voor personen die in Dreumel, vanaf 1913 tot en met 1919, geboren werden. Het jaar 1913 is verwerkt en nu is geboorteakte no.39 uit 1914 aan de beurt.

Piet Salet vervoegt zich op 25 juli 1914 op het Dreumelse gemeentehuis om daar de geboorte te komen melden van zoon Wilhelmus Arnoldus Salet. Voort gekomen uit moeder Anna Gerarda Luijpen, om zeven uur ‘s morgens.

Ik ga eerst maar eens kijken of er na 1914, tot en met 1919, nog verdere Salet nazaten werden geboren, zodat ik alle kinderen in de stamboom kan verwerken. (Waarbij opgemerkt dat de Dreumelse geboorteakten slechts tot en met 1919 openbaar zijn, en er dus nog steeds de mogelijkheid bestaat van geboren Salet -of andere- kinderen na 1919, waar we nog geen weet van hebben! Als ook dat er mogelijk kinderen werden geboren buiten de gemeente Dreumel !!).

Nou, opvallend, geen enkele geboorteakte meer te vinden –vanaf 1915 tot en met 1919- waar een Salet koter op wordt vermeld. Dat betekent vooralsnog dat het aantal kinderen dat ik nu heb verzameld ‘alle’ kinderen zijn die deel uit gaan maken van de stamboom. In de persoonlijke dossiers van de ouders worden ze als volgt vermeld …

Hieruit blijkt ook dat ik al eerder een stamboom heb samen gesteld voor en over Johannes Mathijs Salet, die op 16 februari 1913 werd geboren, ook in Dreumel. Wat een mooie stamboom (▼) was dat al !!

Wat goed en uiterst nuttig dat ik even die eerdere stamboom raadpleeg, want nu zie ik plotseling dat Wilhelmus Arnoldus niet de enige zoon is die op 25 juli 1914 werd geboren, maar dat hij deel uitmaakt van een tweeling. Zijn broer heet Mathijs Cornelis en hij wordt 3 uur later geboren dan Wilhelmus Arnoldus !!

Het zou zomaar de allereerste tweeling kunnen zijn die ik tegen kom sinds ik met deze stambomenactiviteit ben begonnen. Altijd net iets specialer dan anders, omdat ik zelf ook vader ben van een tweeling. Laat ik even stil staan bij de ouders, die beiden in Dreumel worden geboren.

Vader Piet Salet op 15 oktober 1875 en moeder Anna Gerarda Luijpen op 3 april 1876 en moeder Anna Gerarda Luijpen op 3 april 1876.

Trouwen doen ze dan uiteraard ook in Dreumel en wel op 19 juni 1907.

Ik ga hier niet al teveel woorden meer wijden aan al deze personen. Vooral niet omdat er al een hele nette stamboom bestaat, waar ook al veel afbeeldingen in verwerkt werden, die met grote waarschijnlijkheid allemaal afkomstig zijn van Tremele.nl. Waarvoor wederom veel dank.

Ik ga proberen om alle meest recente informatie over deze 1914-tweeling netjes te verwerken in die eerdere stamboom. Tot zo, als ‘ie helemaal, voor zover mogelijk, klaar en geupdeet is!

Zondag, 25 april 2021 : Nou, een heel stuk sneller dan ik gedacht had, kan ik hier al melden dat ik die oudere stamboom geupdeet heb met de meest recente gegevens en data. Hetgeen vrijwel geen moeite of grote aanpassingen vergde, want de tweeling stond nota bene ook al in die stamboom, die oorspronkelijk dus voor Johannes Mathijs Salet werd samen gesteld, die al op 16 februari 1913 werd geboren.

Dus, beste lezeressen en lezers, bij deze de stamboom voor en over Wilhelmus Arnoldus en zijn iets jongere broer Mathijs Cornelis Salet.

 

                                          TERUG NAAR BOVEN.