Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

https://www.geldersarchief.nl/bronnen/archieven?mivast=37&mizig=210&miadt=37&miaet=1&micode=0873&minr=37884643&miview=inv2&milang=nl

Red. : Ik ben nu al enige dagen doende met het proberen te uploaden van deze afbeelding, maar dat blijkt, welke methode ik ook gebruik, onmogelijk. Het is een zeer gedetailleerde kaart van de landerijen behorende bij Dreumel :

8 Juli 2020 : Het valt op dat dit boek heel veel tekst en, in verhouding, weinig afbeeldingen laat zien. Dat is, als je in wezen alleen afbeeldingen hier wilt tonen, minder gunstig. Maar mocht je grote interesse hebben om ‘alles’ over Maas en Waal te weten te komen, dan is dit een prima boek. Ik blijf voor alleen de afbeeldingen gaan, met af en toe wat teksten, die ik elders heb kunnen vinden over specifieke afbeeldingen. Okay, let the show begin!

(17 juli 2020 : Ik heb besloten het niet in delen op te delen, maar om alles, en zoveel is het niet, in één verhaal, samen te vatten).

Red. : Ik heb geprobeerd te achterhalen waarom we in Nederland geen eigen geloofsleer hadden, zodat dat ik het hele land verspreid kon worden. Blijkbaar hadden we daar buitenlanders voor nodig, zoals Romeinse christenen, ambtenaren en handelaren, die zich in Nederland vestigden. En ene St. Willibrord en medewerkers, die zich in 690 vanuit Ierland in NL vestigden en hun geloof predikten. Waren we ons destijds in Nl dan niet bewust van een God, zoals in andere delen van de wereld blijkbaar wel ?! Wat geloofden de Nederlanders dan?

Red. : Pachtcontracten hadden een levensgrote invloed om het economische leven en personen in Overlangbroek.

Deze zegels staan onderaan de schuldbekentenis van Johan van Druten. De twee linkse zegels behoren toe aan Willem van Druten Janszoon en dat van Johan van Druten. De tweede van rechts : de familie Heymerick van Mekeren en, rechts, het zegel van Balthasar van Niekercken Nyvenheim.

Red. : Sorry voor veel teveel tekst, maar het is een apart en mooi verhaal over de kapel en de kerk. Op https://www.trefpuntdeest.nl

12 Juli 2020 : Alhoewel ik eigenlijk geen, of zo weinig mogelijk, tekst wil laten zien, ontkom ik er, zo blijkt, niet aan om zelf ook nog wat teksten toe te voegen. Die zijn dan essentieel om de afbeelding te verduidelijken, waar het aan ontbreekt in het oorspronkelijke boekwerk. Ik kan daar niet zomaar mee stoppen, omdat ik het van belang vind om ze toch toe te voegen. Het staat een ieder gelukkig geheel vrij om daar overheen te kijken uiteraard.

En vrij plotseling is het eind van het boek in zicht. Met nog een groot aantal resterende tekst pagina’s wordt in het originele boek nog uitgebreid stil gestaan bij welke namen waar in het boek verschijnen, als ook de plaatsnamen. Uiterst interessant voor degene die ergens naar op zoek is, althans iets historisch binnen West Maas en Waal, maar niet voor mijn presentatie van al de afbeeldingen in dit boek. Een dikker boek dan de vorige boeken, maar een aanzienlijk aantal minder afbeeldingen, en dus, bij nader inzien, alles samen gevat in één verhaal.

 TERUG NAAR BOVEN.