Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Woensdag, 25 augustus 2021:

Ik laat er maar geen gras over groeien en vervolg het samen stellen van stambomen, na de 61e, direct met de 62e persoon, die in dit geval, op 21 oktober 1914 in Dreumel werd geboren. En in tegenstelling tot veronderstellingen op andere podia dat haar tweede naam Francisca zou zijn geweest, is die toch echt Francina, vooraf gegaan door Johanna en achteraf gegaan door Maria. Haar achternaam is gelijk aan die van haar vader, te weten Gerardus Petrus van Welie. Haar tweede voornaam, heeft ze met grote waarschijnlijkheid te danken aan haar moeder, die Elisabeth Francina van den Berg heet.

Niet alleen Johanna Francina Maria werd in Dreumel geboren, maar haar ouders ook. En al haar broers en zussen ook. De broers en zussen komen aan de orde in de stamboom zelf, maar vader Gerardus Petrus van Welie werd op 19 oktober 1882 in Dreumel geboren. En moeder Elisabeth Francina van den Berg op  … ehhh … ga ik opzoeken … op 12 februari 1887.

Geheel vanzelfsprekend trouwt dit echtpaar-to-be in Dreumel en wel op 10 juni 1913.

Hij is dan 30 jaren jong en zij 26, nog iets jonger!

Helaas was moeder Elisabeth Francina geen heel lang leven beschoren. Zij overlijdt al op 8 november 1926 en is dan slechts 39 jaren jong kunnen worden.

Op 6 oktober 1939 overlijdt vader van Welie, op 56-jarige leeftijd. In Tiel. Hij was inmiddels wel voor een tweede keer getrouwd. Te Dreumel, op 8 januari 1929, met de 37-jarige Maria Mathilda Weijermans.

Ik weet het niet meer voor 100% zeker, maar de kans is aanzienlijk dat ik onderstaande lijst met gegevens over dit gezin ooit van Gerard van Welie heb gekregen.

Gerard heeft een enórme verzameling gegevens over àlle Dreumelnaren. Ik heb nu alleen deze gegevens nodig om te kijken of ik die toe kan voegen aan een al bestaande, eerder gemaakte, stamboom, of dat ik toch met een nieuwe ga beginnen. De stamboom van Franciscus Wouter van Welie (geboren 05-12-1913) zou een geschikte stamboom kunnen zijn. Even gaan onderzoeken …

 Ik kan er bijna niet omheen. Om die al eerder gemaakte stamboom van Franciscus Wouter van Welie in te zetten om de gegevens over en van Johanna Francina Maria van Welie aan toe te voegen. En zo zie ik al onmiddellijk iets wat ik moet veranderen. Zoon Joannes Gerardus van Welie is geen zoon van Elisabeth Francina van den Berg, maar een zoon van de tweede vrouw van Gerardus Petrus van Welie, te weten Maria Mathilda Weijermans. Uiteraard controleer ik alle data nog een keer om er zo zeker als maar mogelijk van te zijn dat wat er staat ook daadwerkelijk klopt en minstens twee keer is gecontroleerd.

Ik laat het U onmiddellijk weten als ook deze stamboom weer helemaal, en zo compleet mogelijk, gereed is voor publicatie.

En dat moment is nu, op deze zaterdagochtend, van de derde september 2021. Alle broers en zussen –en ouders- van Johanna Francina Maria van Welie stonden al in de eerdere stamboom van Franciscus Wouter van Welie. Het enige dat ik heb gedaan is de locatie van deze gegevens in de stamboom verplaatst, zodat ik daar de, en zoveel mogelijk, relevante akten aan toe kon voegen.

Daarna uiteraard weer een *.PDF bestand kunnen genereren en dat laat ik u in de publicatie op m’n website zien.

 

                                       


TERUG NAAR BOVEN.